Zelf Brazilian waxen

Zelf Brazilian waxen

Een Brazilian wax kan je laten doen in een waxsalon of -bar. Maar wat als je liever een Brazilian wax tot uitvoer brengt in je eigen vertrouwde badkamer? Het vergt wat oefening, en je moet jezelf in ingewikkelde poses wringen, maar zelf Brazilian waxen is zeker mogelijk. Sta je te popelen om te beginnen met DIY Brazilian Wax? Dan moet je natuurlijk weten waar je op moet letten, welke type wax je moet kiezen en welke materialen je verder nodig hebt. We’ve got you! Wij leren je de beginselen van zelf Brazilian waxen.

Welke wax gebruik je?

Wanneer je hebt besloten om zelf aan de slag te gaan met het waxen van je schaamstreek, dan is het belangrijk om een wax te kiezen die geschikt is voor je intieme delen. Elke wax heeft een andere samenstelling, en ze zijn zeker niet allemaal geschikt voor een DIY Brazilian wax.

Hoewel schoonheidssalons bij een Brazilian wax veelal gebruik van soft wax en waxstrips, maken professionele Waxsalons gebruik van hard wax maken. Wie thuis de intieme zone van haren gaat ontdoen, kiest bij voorkeur dus ook voor hard wax. De wax plakt, eenmaal afgekoeld, niet tot nauwelijks aan de huid. Hierdoor is het waxen met hard wax niet alleen effectief, maar ook een stuk minder pijnlijk!

Waarom hard wax voor thuis waxen?

Thuis Brazilian waxen doe je het best met hard wax. De reden waarom is heel simpel: hard wax geeft meer grip dan soft wax. Hard wax wordt – zoals de naam al doet vermoeden – namelijk hard wanneer het stolt op je haartjes. Om die reden geeft hard wax een goede grip en biedt het je houvast. Zelfs wanneer je in een onhandige positie staat! 

Mannen die zelf een Boyzilian willen doen hebben trouwens geen keuze tussen hard- of soft wax; hard wax is de enige echte optie! De huid rondom het mannelijk geslachtsorgaan is namelijk zeer kwetsbaar, waardoor een soft wax met strips de huid zou kunnen beschadigen. Hard wax plakt aan de haartjes (en dus niet aan de huid), waardoor deze zeer geschikt is voor het waxen van de gevoelige intieme delen.

DIY Brazilian wax: dit heb je nodig!

Van plan om zelf een Brazilian wax uit te voeren? Zorg dan dat je de volgende dingen in huis hebt vóór je begint: 

  • Harde, striploze wax
  • Een waxverwarmer met thermostaat 
  • Voldoende houten spatels

Zelf Brazilian waxen: de voorbereiding

In principe is de voorbereiding op thuis Brazilian waxen hetzelfde als wanneer je een salon zou gaan bezoeken. Dat betekent dat het belangrijk is om een paar dagen van tevoren te beginnen met scrubben. Daarnaast is het handig om haren die langer zijn dan 1,5cm bij te knippen; haren met een lengte van 0,5cm zijn ideaal. 

Hoe, en waar moet ik beginnen met Brazilian waxen?

Goede vraag! Zie je schaamhaar maar even als de grasmat in je tuin. Daar begin je ook niet middenin met maaien, maar werk je vanaf de zijkant naar het midden. En dan van voor naar achter. Bij een Brazilian wax werkt dat precies hetzelfde.

Belangrijk: zorg dat de wax niet te warm is voor je deze aanbrengt. De waxverwarmer met thermostaat is er niet voor niets. Deze houdt de wax op temperatuur, maar zorgt er ook voor dat jij je niet brandt aan de hete wax. Is de juiste temperatuur bereikt? Span de huid dan goed en breng de wax aan met een houten spatel. Wax met kleine stukjes tegelijk en wax ook zo recht mogelijk. Zo voel je minder pijn en kun je de huid goed gladtrekken.

Nazorg

Helemaal kaal? Goed gedaan! Na het waxen is het belangrijk om niet te heet te douchen en 24 uur te wachten met sporten, seks en zonnebaden. De huid is na het waxen extra gevoelig en heeft tijd nodig om te herstellen. Vanaf 5 dagen na het waxen kan je beginnen met scrubben om ingroeiende haartjes in je schaamstreek te voorkomen. 

Kennismaken met de Brazilian Wax?

Is je Brazilian wax niet helemaal geworden wat je had gehoopt? Een Brazilian waxbehandeling in een gespecialiseerde salon verloopt veilig én geeft garantie op succes!

Waarom zou je eigenlijk zelf gaan waxen als je de behandeling ook kunt laten doen? Klik hieronder voor een verwijzing naar een van onze lievelingssalons en maak een afspraak!