Wat is een Brazilian wax?

Brazilian wax

Elke waxsalon heeft het op het menu staan: een Brazilian wax. Maar wat is een Brazilian wax eigenlijk, en waarom zou je überhaupt voor een Brazilian wax moeten gaan? Wij hebben de antwoorden voor je. Dit is dé pagina over de Brazilian – hier vind je alles dat je altijd al wilde weten over deze behandeling!

Wat is een Brazilian wax?

Om meteen met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: een Brazilian wax is een waxbehandeling waarbij alle haren ‘down under’ worden verwijdert. Je gehele schaamstreek wordt ontdaan van beharing. Van je schaamlippen tot je venusheuvel en tussen je billen: je zal er geen haartje meer aantreffen. En dat voelt niet alleen schoon, dat ís ook hygiënisch! 

Waar komt de Brazilian wax vandaan?

De Brazilian wax is bedacht op het prachtige strand van Brazilië. Janea Padhila, een Braziliaanse vrouw, vond het ‘not done’ om lichaamsbeharing te tonen, al helemaal niet bij het dragen van een klein bikinibroekje. Samen met haar zussen introduceerde ze de methode in New York, waar Brazilian wax binnen no time mateloos populair werd. Vandaag de dag is het ook in Nederland heel normaal om je intieme delen volledig te ontharen. Zowel voor vrouwen als mannen, want ook de Boyzilian wax wordt steeds bekender.

Boyzilian wax?

Waxen is gelukkig niet enkel meer voorbehouden aan dames; ook voor de heren bestaat er een variant op de Brazilian wax, namelijk de boyzilian. Hierbij wordt dus ook al het haar in de mannelijke schaamstreek met wax verwijderd. Zowel voor mannen als vrouwen is een waxbehandeling een stuk minder gedoe dan zelf aan de slag gaan met een scheermes of ontharingscrème.

Hoelang blijven de haren weg na een Brazilian?

Na een Brazilian wax blijven de haartjes ongeveer drie weken weg. Na vier weken kun je opnieuw een behandeling boeken. En je zult zien: des te vaker je waxt, des te langer het duurt voordat je haren terugkomen. Je hebt er dus niet alleen wekenlang plezier van, het scheelt je ook enorm veel gedoe met scheren of crème.

Eerste keer Brazilian wax

Je intieme delen laten waxen is, zeker de eerste keer, best een beetje spannend. Maar je hoeft je écht nergens voor te schamen; in een wax salon werken professionals die alles al hebben gezien. En geloof ons: de behandeling is helemaal niet zo pijnlijk als vaak wordt aangenomen.

Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je voor de eerste keer een Brazilian wax laat doen. Om je goed voor te kunnen bereiden, hebben wij ze voor je op een rij gezet:

  • Wil je van scheren overstoppen naar waxen? Dan is het belangrijk dat je haren niet te kort zijn op het moment van de behandeling. De wax moet kunnen hechten, dus wordt een minimale haarlengte van 5mm geadviseerd. Dit betekent dat er tussen de laatste scheerbeurt en je eerste keer waxen ongeveer twee weken moet zitten.
  • Is het langer dan 2 weken geleden dat je je schaamstreek hebt geschoren? Werk alles ‘down under’ dan voorzichtig bij met een schaartje. Te lange haren (langer dan 1,5cm) zijn moeilijk te waxen, maken de behandeling onnodig pijnlijk en zorgen dat de huid na afloop minder zacht is.
  • Het helpt om je huid een paar dagen voor de behandeling voorzichtig te scrubben. Hiermee verwijder je dode huidcellen en gaan de haartjes losser zitten. Haartjes kunnen zo makkelijker worden verwijderd, waardoor het waxen minder pijn doet. 
  • Een Brazillian wax duurt normaal ongeveer 30 minuten. Houd bij de eerste keer rekening met 45 minuten, want waxspecialisten in een salon zullen er alles aan doen om je op je gemak te stellen!

De wondere wereld van Brazilian Wax

Al bij de eerste Brazilian gaat er een wereld voor je open! Pak jij het waxen van je schaamstreek graag professioneel aan? Wij ook! Nergens zoveel kennis en ervaring met de Brazilian wax als in een gespecialiseerde waxsalon. Via onderstaande knop boek je eenvoudig een afspraak in een van de beste salons.