Hoe vaak Brazilian wax doen?

Hoe vaak Brazilian waxen?

Hoe vaak Brazilian wax doen?

Wanneer je net de salon verlaat is alles ‘down under’ heerlijk glad. Maar hoe vaak moet je een Brazilian laten doen om zo lekker glad te blijven? Hoe snel mag je weer waxen en wat gaat dat doen voor je huid en lichaamsbeharing?

Brazilian wax: ga eens per 3 tot 5 weken

Gemiddeld zal je eens per 3 tot 5 weken naar de salon willen gaan voor een Brazilian. Maar hoe snel je haartjes teruggroeien is per persoon erg verschillend. Daarnaast is er tijd nodig om de haartjes weer wat te laten groeien. Ren dus niet bij de eerste stoppels weer naar de salon. Een beetje geduld geeft een beter resultaat en zorgt dat de haren echt met de wortel en al worden verwijderd. Haartjes die niet voldoende lengte hebben (minimaal 0,5 cm) breken eerder af. Hoe vaak een Brazilian nodig is, hangt dus echt af van je eigen lichaam maar zodra je weer wat haartjes hebt die lang genoeg zijn, is het tijd voor een volgende behandeling. Ga dus niet zelf aan de slag met een scheermes maar wacht tot je weer naar de salon kan!

benen wax behandeling bij delete

Hoe snel mag je weer waxen?

Je kan een afspraak inplannen als je haartjes minimaal 0,5 cm lang zijn. Wacht ook niet te lang met gaan. Is je vachtje te lang (maximaal 1,5 cm) dan wordt waxen lastiger en pijnlijker. 

Een groot voordeel van waxen is dat de haartjes dunner en lichter van kleur teruggroeien. Je zal dus na verloop van tijd, minder vaak naar de salon kunnen gaan. Ervaren ‘waxers’ kunnen tot wel 6 weken tussen de behandeling laten. De haartjes worden minder zichtbaar en je geniet nog langer van een zachte huid.

Wat doet waxen voor je haar en huid?

Waxen zorgt dus dat de haartjes minder stug en donker teruggroeien. Daarnaast wordt je huid door het scrubben en de waxbehandeling heerlijk zacht. Heb je veel last van ingegroeide haartjes? Dat neemt met waxen ook af. Daarnaast worden door de wax dode huidcellen verwijdert en heb je geen last van sneetjes wat vaak bij scheren wel het geval is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *