Full Brazilian

Full Brazilian

Ga je voor een full Brazilian? Dan ga je dus voor volledig kaal. De full Brazilian ontstond ooit als oplossing voor dames in heel kleine bikini’s. Daar piepen natuurlijk allerlei haartjes langs en een goede Brazilian wax voorkomt dat. Een Brazilian wax zorgt dat je zonder gêne volledig kaal door het leven kunt. Alles over de full Brazilian lees je hier!

Wat is een Brazilian wax?

Een Brazilian wax is dé wax trend van het moment en je gaat dan voor volledig kaal. Alle beharing ‘down under’ wordt weggehaald door middel van wax. Ook de beharing op je schaamlippen en tussen je billen. Alles wordt super zacht. De full Brazilian wax zorgt ook nog dat je haartjes minimaal 2 weken wegblijven. 

Hoe wordt een full Brazilian gedaan?

Een full Brazilian wordt gedaan door een wax-professional. Die maakt gebruik van warme soft- en hard wax. De wax wordt aangebracht op je huid en daarmee worden de haartjes er uiteindelijk uitgetrokken. 

Wanneer er soft wax gebruikt wordt zal de wax-professional eerst warme wax op de te ontharen delen smeren en daar vervolgens een wax strip op aanbrengen. Door de huid te spannen voordat de strip wordt aangebracht is de full Brazilian extra effectief en minder pijnlijk. 

De hard wax wordt gebruikt op dunne of lossere huid. Zoals bijvoorbeeld op je schaamlippen, daar is je huid minder stevig, en dan is een wax die niet aan je huid plakt natuurlijk erg fijn. 

Hard wax is ook een warme wax. Deze smeert de wax-professional op je haartjes en wacht daarna tot de wax gestold is. Daarna verwijdert ze in één ruk de harde wax en komen de haartjes mee. 

Voordelen full Brazilian

Waxen heeft een aantal voordelen ten opzichte van scheren of andere ontharingsmethodes. Waxen is bijvoorbeeld veel gemakkelijker. Iemand anders doet het ‘zware’ werk voor je. En je hoeft je niet in vreemde bochten te wringen om alles, maar dan ook echt alles te scheren. Daarnaast ontstaan er geen sneetjes op plekken waar je ze echt niet wil hebben. Waxen is veilig voor je huid en snel gedaan. 

Naast gemak is een full Brazilian ook hygiënisch. Doordat je geen haartjes meer hebt kan je alles goed wassen en fris houden. 

Een ander voordeel is dat de haartjes niet zo snel terugkomen en je dus in ieder geval twee weken heerlijk glad blijft. Haartjes komen ook minder donker terug en hoe vaker je waxt, hoe minder haar er terugkeert. Frequente wax-liefhebbers kunnen soms tot wel 6 weken onbehaard blijven. 

Tips bij de eerste keer full Brazilian

Ga je voor een eerste keer naar de waxsalon voor een Brazilian wax? Bereid je dan goed voor. 

  • Scrub je huid vooraf. Haartjes zitten dan losser in het haarzakje en worden makkelijker meegetrokken met de wax. 
  • Draag katoenen, loszittend ondergoed. Na je eerste waxbehandeling kan je huid in je schaamstreek wat gevoelig zijn en dan zit die kanten string echt niet lekker. 
  • Neem vooraf een paracetamol als je snel pijn hebt. Waxen kan soms wat gevoelig zijn er vooraf een paracetamol slikken zorgt dat je net iets minder voelt. 
  • Zet je schaamte overboord. Wellicht niet de makkelijkste tip in deze reeks maar voor een full Brazilian moet je met je onderlichaam bloot op de tafel. Je moet je dus even over je gêne heen zetten voor een schone en kale schaamstreek. 
  • Gebruik vooraf geen bodylotion of dry oil. Dan werkt de wax minder goed. 
  • Was jezelf goed voordat je gaat. Wel zo fris voor jou, maar ook voor de wax-professional die daar met haar neus toch bovenop moet zitten.

Interesse gewekt?

Hoewel we bij waxen.nl je alle informatie kunnen geven, is een echte ervaring de ware les. Grijp je kans en boek een wax-sessie met een pro in het vak. Zo kun jij je eerste keer goed begeleid laten verlopen.

Geïnteresseerd in een afspraak? Klik hieronder voor een verwijzing naar een van onze lieveling salons.