Brazilian wax stijlen

Brazilian wax stijlen

De ene Brazilian wax is de ander niet. In grote lijnen zijn er drie soorten te onderscheiden: Brazilians waar een klein beetje haar overblijft, een Boyzilian en een full Brazilian wax. De keuze is dus reuze, en welke variant je kiest is aan jou. Wil je toch iets van beharing ‘down under’, of ga je voor volledig kaal? Voor je een keuze maakt, is het eerst zaak om kennis te maken met de Brazilian wax soorten en stijlen!

Brazilian wax stijlen

Wanneer je een full Brazilian iets teveel van het goede vindt, kun je gelukkig ook kiezen voor een behandeling waarbij er een kleine hoeveelheid haar overblijft. Je hebt de keuze uit maar liefst 6 verschillende stijlen:

  • Brazilian wax stijl strip 
  • Brazilian wax stijl triangle 
  • Brazilian wax stijl G-string 
  • Brazilian wax zonder bilnaad
  • Bikini wax
  • Full Brazilian

Lees meer over brazilian wax stijlen met haar

De strip

De Brazilian wax strip is dé stijlvolle landingstrip. Bij deze behandeling blijft een rechte strook haar op je venusheuvel intact. De rechthoek wordt zorgvuldig afgezet met wax, waardoor er een super strakke strip haar boven je schaamlippen blijft staan. De haartjes rondom je schaamlippen, anus en in je bilspleet worden natuurlijk ook netjes weggehaald. Wil je dat niet? Ga dan voor een Brazilian wax strip behandeling zonder bilnaad.

De triangle

De triangle-stijl van de Brazilian wax is vergelijkbaar met de stijl van de strip. Er blijft in dit geval alleen geen rechthoek, maar een driehoek haar achter. 

Het verschil tussen de triangle- en de bikini wax zit ‘m in de wijdte van de driehoek. Bij de triangle is de driehoek haar simpelweg een stuk smaller dan bij de bikini wax. Daarnaast wordt bij de triangle stijl ook de beharing tussen je billen en naast je schaamlippen verwijdert. Als je wilt, want er is natuurlijk ook weer de mogelijkheid dat de beharing in je bilspleet blijft. Dat noem je dan de Brazilian wax triangle zónder bilnaad.

De G-String

De G-string wax stijl laat eveneens een bescheiden driehoekje haar achter op je venusheuvel. Wat overblijft is een smalle driehoek; al het haar dat buiten je G-string zou vallen wordt natuurlijk gewaxt. Net als de andere stijlen, kun je ook deze variant altijd aanvragen zonder het waxen van de bilnaad.

Bikini wax

Een bikini wax is officieel geen Brazilian stijl, maar vooruit. Deze wax is namelijk ook heel handig voor de zomer! Bij deze stijl wordt simpelweg je bikinilijn gewaxt. Dat wil zeggen: enkel de haartjes die zichtbaar zijn tijdens het dragen van een bikinibroekje worden bij een bikini wax verwijderd.

Boyzilian: De Brazilian voor heren

Niet alleen vrouwen kunnen tegenwoordig meer met een volle ‘bos’ aankomen. Ook bij mannen wordt een keurig verzorgde schaamstreek gewaardeerd. De vraag naar een Boyzilian – de mannelijke Brazilian wax stijl – neemt dan ook steeds verder toe. Bij een Boyzilian wax wordt, net als bij de full Brazilian, de volledige intieme zone ontdaan van haar. Van de haren op de penis, het scrotum (ballen) en de bilnaad tot de haren in de liezen, de anus en op het schaambeen. 

man met half geschoren buik en borst

Full Brazilian stijl

Aangekomen bij de meest bekende Brazilian stijl: de full Brazilian. Bij deze behandeling wordt werkelijk alles in je schaamstreek gewaxt. Dus naast je venusheuvel, moeten ook je schaamlippen, je bilspleet en het gebied rondom je anus eraan geloven. Na de behandeling zie je er geen haartje meer terug. Hoe klein het broekje van je bikini deze zomer ook is: in full Brazilian wax stijl is er bij jou geen haartje te spotten!

Wat is jouw stijl?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Welke stijl past het best bij jou? In een gespecialiseerde Brazilian waxsalon zijn ze bekend met alle verschillende stijlen. Laat voor de Brazilian stijl van je dromen het waxen dus over aan de pro’s. We verwijzen je graag door naar onze lievelingssalon voor het mooiste resultaat.