Brazilian wax laten doen

Brazilian wax laten doen

DIY Brazilian Waxen; het is mogelijk, maar niet makkelijk. Wanneer je geen zin hebt om aan de slag te gaan met warme wax en ingewikkelde poses, blijft er nog maar één optie over: een Brazilian wax laten doen.

Maar waar kun je terecht voor een Brazilian waxbehandeling, en hoe bereid je je voor? En misschien nog wel belangrijker: doet de behandeling écht zo pijn als je denkt? De antwoorden, en info over hoe het eraan toe gaat achter de deuren van de waxcabine, vind je allemaal hier!

Wat is een Brazilian wax?

Een Brazilian wax is een behandeling waarbij al het haar op je intieme delen verwijderd wordt met wax. Ál je haar. Van voor tot achter. En ja, óók de haren tussen je billen en op je schaamlippen moeten eraan geloven. De volledig kale variant staat ook wel bekend als de full Brazilian. Varianten op deze stijl zijn er ook. In tegenstelling tot bij de full Brazilian, blijft er bij deze stijlen nog wat haar achter:

  • Brazilian Strip 
  • Brazilian Triangle 
  • Brazilian G-string

Enne.. die bilnaad is ten alle tijden optioneel. Je kan er altijd voor kiezen om deze niet te laten waxen.

Waar laat je een Brazilian wax doen?

Voor een goede Brazilian ga je natuurlijk naar een waxsalon of bar. Een overzicht met betrouwbare en goede salons hebben wij al voor je samengesteld en vind je hier. Wist je dat er zelfs salons gespecialiseerd zijn in de Brazilian wax? Je begrijpt dat hier de échte Brazilian waxprofessionals werken!

Hoe kan je je voorbereiden op een Brazilian?

Je kan een aantal dingen doen om je voor te bereiden op een Brazilian. Dit zijn onze beste tips:

  • Zorg dat je je schaamstreek goed scrubt. Zo komen de haartjes losser in hun haarzakjes te zitten en laten ze zich makkelijker verwijderen. 
  • Laat je haartjes groeien, maar niet langer dan 1,5cm. Knip langere haren eventueel wat bij voor je naar de salon gaat. 
  • Was je intieme zone goed voordat je gaat waxen. Wel zo fris voor iedereen. 
  • Neem eventueel een paracetamol voorafgaand aan je behandeling. Zo voel je nog minder van het waxen.
  • Draag katoenen ondergoed. Na een Brazilian wax kan de huid in je schaamstreek wat gevoelig zijn. Het dragen van katoen ondergoed is dan de beste optie.

Is waxen echt zo pijnlijk als veel mensen denken?

Het antwoord op ongetwijfeld de meest gestelde vraag over waxen ooit is: nee. Waxen is niet ongelofelijk pijnlijk. Natuurlijk voel je er wel iets van, zeker wanneer het de eerste keer is dat je een Brazilian wax laat doen. Schaamlippen zijn en blijven gewoon een gevoelig deel van je lichaam. Maar geloof ons: het doet écht minder dan pijn dan je denkt. Voor bijna iedereen valt een Brazilian wax achteraf alles mee. 

Moet je met je billen bloot op de behandeltafel?

Jep, er zit niets anders op. Wanneer je voor een kale coupe ‘down under’ gaat moet je met je billen bloot. Niets om je zorgen over te maken; een waxprofessional gaat hier zeer professioneel mee om en zorgt meteen dat je je op je gemak voelt. Voor de behandeling begint, krijg je altijd even de tijd om je onderkleding uit te trekken en je vagina en bilnaad schoon te maken met een intieme tissue. Uiteraard wacht de waxprofessional buiten de ruimte tot je rustig op de tafel ligt en klaar bent voor de behandeling. Onthoud altijd dat waxprofessionals meerdere blote dames (en heren) per dag behandelen en inmiddels alles al hebben gezien. Dus ontspan je en laat je waxen. Binnen hooguit 40 minuten sta je weer buiten. Helemaal glad, kaal, zacht en klaar voor de zomer! 

Professioneel Brazilian waxen?

Laat je een Brazilian wax het liefst over aan een pro? Voor een ultiem waxresultaat ga je naar een waxsalon die gespecialiseerd is in een Brazilian waxbehandeling.

Wacht niet langer, want zeg nou zelf: hoe fijn klinkt een schaamstreek die wekenlang glad én zacht is? Klik hieronder om direct een behandeling te boeken bij een van onze favoriete salons!