Brazilian voor mannen

Brazilian voor mannen

Van oorsprong is de Brazilian een wax stijl voor dames maar ook mannen kunnen tegenwoordig aan een Brazilian wax. De Brazilian wax voor mannen wordt vaak een Boyzilian genoemd. Overweeg je een Boyzilian? Hier lees je niet alleen alles over wat een Boyzilian inhoudt en hoe je je als man kan voorbereiden op een waxbehandeling. Maar ook wat de voordelen precies zijn en waar je een Brazilian voor mannen kan boeken.

Wat is een Boyzilian?

De full Brazilian voor dames betekent 100% kaal. Geen enkele haar meer in je schaamstreek of tussen je billen. Kaal is echt kaal bij een full Brazilian wax. Dat geldt dus ook voor de boyzilian variant. Deze wax behandeling voor mannen houdt in dat overal in de schaamstreek het haar verwijderd wordt. Rondom je penis, balzak en tussen je billen. 

Belangrijk is dat je vooraf al zorgt dat je beharing niet te lang is, maximaal 1,5 cm. Te lange haren zijn moeilijk te waxen. Gelukkig is het voor menig man toch al standaard om de schaamstreek even te groomen. Korte haartjes maken de behandeling ook minder pijnlijk. Heb je veel beharing over heel je lichaam? Bedenk dan even of je ook andere lichaamsdelen wil laten waxen. 

Een Brazilian voor mannen gebeurt veelal met hard wax. Dit type wax werkt zonder strips en plakt minder aan je huid. Daarom is de wax ook ongevaarlijk voor kwetsbare lichaamsdelen zoals je balzak of penis. Meer weten of verschillende wax types? Hard en soft wax informatie vind je hier.

Voordelen van Brazilian voor mannen

De Brazilian voor mannen heeft een aantal voordelen. Om maar meteen met een groot voordeel te beginnen: “Als de struiken gesnoeid zijn lijkt de boom groter”. Een kale schaamstreek zorgt er onherroepelijk voor dat je geslachtsdeel iets groter lijkt. Daarnaast geven veel dames de voorkeur aan een onderhouden ‘bush’ rondom de boom, met het oog op de hygiëne en de geur. Haartjes zijn vaak toch wat minder fris. 

Waxen is natuurlijk ook makkelijk en je haar blijft langer zacht. Haartjes blijven tot wel 3 weken weg en als je je  vaker laat waxen dan blijven ze steeds langer onzichtbaar. Beharing komt ook minder donker terug en nog een voordeel: na een waxbehandeling heb je veel minder last van jeuk. Waar scheren je veel jeuk kan geven op allerlei gênante plekken, geeft een Brazilian wax veel minder jeuk. 

En wanneer je je over je schaamte heen hebt gezet en rustig op de behandeltafel gaat liggen, is het ook niet meer nodig je in vreemde bochten te wringen tijdens het scheren.  Vergeet tevens het risico op sneetjes niet! Waxen is veilig en snel.

Voorbereiding voor waxen

Je kunt je dus goed voorbereiden op een Brazilian wax. Het is allereerst fijn om je huid te scrubben. Doe dit een aantal dagen achter elkaar voordat je naar je Boyzilian gaat. Je haren zitten dan iets losser in de haarzakjes en laten zich makkelijker verwijderen. Gebruik vooraf geen bodylotion of crème.

Interesse gewekt?

Hoewel we bij waxen.nl je alle informatie kunnen geven, is een echte ervaring de ware les. Grijp je kans en boek een wax-sessie met een pro in het vak. Zo kun jij je eerste keer goed begeleid laten verlopen.

Geïnteresseerd in een afspraak? Klik hieronder voor een verwijzing naar een van onze lieveling salons.