Brazilian stijlen met haar

Brazilian stijlen met haar

Een full Brazilian is de meeste gekozen optie wanneer je gaat waxen maar er zijn ook veel dames en heren die kiezen voor een Brazilian met stijlvol behoud van wat haar. Soms wil je namelijk dat er toch iets van haar achterblijft op je intieme delen. Hier lees je alles over Brazilian stijlen met haar!

Brazilian stijlen

Er bestaan 4 varianten van de Brazilian wax met een beetje of wat meer haar: 

  • Brazilian Wax Strip 
  • Brazilian Wax Triangle
  • Brazilian Wax Strip of Triangle zonder bilnaad
  • Bikini wax

Brazilian Wax Strip

Waar bij een full Brazilian alle beharing van je regio ‘down under’ gewaxt en dus weggehaald wordt, blijft erbij de Brazilian Wax Strip een ‘landingsstrook’ aan beharing over. Omdat een full Brazilian de standaard is, is het goed om vooraf even aan te geven dat je een landingsstrip wil behouden. Bedenk ook of een zwevende strip wil, waarbij de beharing van je schaamlippen wel gewaxt wordt. Wil je een doorlopende strip, dan blijft er wat beharing achter op je schaamlippen. Om het geheel netjes af te maken is het raadzaam om je overgebleven haartjes even bij te knippen.

Brazilian Wax Triangle

Een Brazilian met haar betreft veelal niet de beharing op en in je bilnaad. Die wordt, normaal gezien, namelijk gewoon gewaxt. Dat is hygiënischer en mocht je een string-bikini willen dragen ook wel zo netjes. Wil je nou dat je bilnaad niet gewaxt wordt? Geef dit dan aan bij de wax-professional.

Bikini wax

Wil je geen Brazilian met of zonder haar maar juist een iets traditionelere coupe? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een bikini wax. Alle beharing buiten je bikinibroekje wordt dan met wax en strips verwijdert. 

Een andere wax stijl waar je voor kan gaan is de wax stijl G-string. Hierbij blijft er een driehoekje haar achter op je venusheuvel en mag ook de beharing op je schaamlippen blijven zitten. Wel worden haartjes die buiten je schaamlippen zitten gewaxt. Ook haartjes naast je bilnaad worden weggehaald.

Wax soorten

Voor de verschillende wax stijlen met haar gebruikt de wax professional twee soorten wax. Een soft wax voor de huid die stevig is en een hard wax voor de kwetsbare huid. Bij de soft wax zullen er strips gebruikt worden terwijl de hard wax zonder strips werkt. Jouw wax professional zal hier een goede afweging in maken. 

Interesse gewekt?

Hoewel we bij waxen.nl je alle informatie kunnen geven, is een echte ervaring de ware les. Grijp je kans en boek een wax-sessie met een pro in het vak. Zo kun jij je eerste keer goed begeleid laten verlopen.

Geïnteresseerd in een afspraak? Klik hieronder voor een verwijzing naar een van onze lieveling salons.